Toelichting bij “Argentinian Tango”

Componist: Toivo Kärki
Arrangeur: Hans van der Heide
Ha/Fa/BraLengteMoeilijkheidPrijs (excl. 9 % BTW en verzending)
soort-orkest-blueduration-bluemoeilijkheidsgraad-blueprijs-blue
Ha/Fa3 ' 103€ 60
De Finnen houden van de Tango net zoveel als van de sauna of het skiën. De tango is er al sinds 1913 een van de meest favoriete dansen en er is dan ook een zeer Finse vorm van tango ontstaan.
Toivo Kärki bleek een meester te zijn in de schrijven van Tango's. Hij consolideerde de Finse tango van de jaren '50, de gedenkwaardige melodielijnen combinerend met vindingrijke harmonie.
Zo ook te horen in deze "Argentinian Tango".
Toivo Pietari Johannes Kärki (3/12/1915 - 30/4/1992) was een Finse componist, pianist en producer. Zijn ware passie lag in de jazzmuziek. Hij was een groot fan van Duke Ellington, Count Basie en Louis Armstrong. Het was deze muziek, die hem inspireerde tot het schrijven van muziek en deel te nemen aan diverse 'songwriting competitions'. In 1939 won hij de eerste prijs van het 'Rhythm Magazine' in London. Daarna nam hij zich voor te emigreren naar Amerika, maar de 2e wereldoorlog veranderde zijn plannen voorgoed. Na de oorlog ging hij zich steeds meer toeleggen op het schrijven van muziek voor een breed publiek en ook op het uitgeven van zijn muziek. Hij werd met name bekend door het schrijven van Finse tango's, waarvan de 'Argentinian tango' een van de bekendste is.
Zijn Tango's zijn sterk geïnspireerd door de Argentijnse tango, vandaar dus '“Argentinian Tango“.

pdf-50x50-fapdf-50x50-ha

 

 

 

bestellen 2