Toelichting bij “Attila”

Componist: Julius Fuçik
Arrangeur: Ton van Grevenbroek
Ha/Fa/BraLengteMoeilijkheidPrijs (excl. 9 % BTW en verzending)
soort-orkest-blueduration-bluemoeilijkheidsgraad-blueprijs-blue
Ha/Fa4 ' 004€ 50
attilaAttila (Hongaarse mars, op. 211) is, naast 'Einzug der Gladiatoren' en 'de Florentiner mars', een van de bekendste werken van Julius Fučík. Hij schreef deze mars in 1907 in Budapest.
julius-fucikJulius Arnost Vilém Fučík (18/7/1872 - 15/9/1916) was een Tsjechische componist en dirigent. In Praag studeerde hij aan het Praags Conservatorium fagot, viool en slagwerk en kreeg nadat hij afgestudeerd was verder compositielessen bij Antonín Dvořák. In 1896 werd hij chef-dirigent van het Prager Stadtorchester en van het Danica-koor te Sisak in Kroatië. In 1897 werd hij militaire kapelmeester bij infanterie-regiment 86 in Sarajevo, Bosnië. Verdere steden in zijn loopbaan waren Boedapest en Theresienstadt.
Hij was verantwoordelijk voor het schrijven van meer dan 400 marsen, polka’s en walsen. Hij stond ook wel bekend als de Boheemse Sousa.
grevenbroek_webTon van Grevenbroek werd geboren te Rotterdam in 1959. Op 10-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste trompetlessen en op zijn 18e begon hij aan een trompetstudie bij John Taber en Peter Masseurs aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In 1984 werd het diploma Uitvoerend Musicus behaald. Daarna behaalde hij in 1990 het praktijkdiploma Directie voor harmonie en fanfare aan het Rotterdams Conservatorium.
Van 1982 tot de opheffing eind 2004 was hij als 1e cornettist verbonden aan de Koninklijke Militaire Kapel te Den Haag. Tegenwoordig is Ton trompettist in het Fanfarekorps "Bereden Wapens" te Vught.
Als arrangeur werkte Ton van Grevenbroek voor de Koninklijke Militaire Kapel en sinds geruime tijd voor muziekuitgeverij "Molenaar Edition B.V."
"Van der Heide Music Edition heeft ook enkele arrangementen van hem uitgegeven, waaronder "Attila".
Ton is tevens werkzaam als dirigent, o.a. bij Harmonieorkest Kolping's Zonen te Bergen op Zoom en de Koninklijke Rotterdamse Post Harmonie.

pdf-50x50-fapdf-50x50-ha

 

 

 

bestellen 2