Toelichting bij “Chanson Bohême”

Componist: G. Bizet
Arrangeur: Hans van der Heide
Ha/Fa/BraLengteMoeilijkheidPrijs (excl. 9 % BTW en verzending)
soort-orkest-blueduration-bluemoeilijkheidsgraad-blueprijs-blue
Ha5 ' 004€ 70
chanson-bohemeDit arrangement van de beroemde aria uit 'Carmen' is oorspronkelijk gemaakt voor het 5 mei concert (bevrijdingsconcert) op de Amstel (2009). 'Carmen' is een opera (oorspronkelijk een opéra comique) in 4 bedrijven van de componist Georges Bizet. Het libretto is geschreven door Henri Meilhac en Ludovic Halévy, naar een novelle van Prosper Mérimée.
'Chanson Bohême' is verkrijgbaar voor harmonieorkest en mezzosopraan.
georges-bizetAlexandre César Léopold (Georges) Bizet (25/10/1838 - 3/6/1875) was een Frans componist die vooral bekend is door zijn opera 'Carmen' en zijn orkestsuites 'L'Arlésienne'. Een van zijn weinige directe successen was de opera 'Les pêcheurs de perles' (De parelvissers). Deze opera is vooral bekend om het duet voor tenor en bariton, 'Au fond du temple saint'.
De eerste opvoering van "Carmen" vond plaats in Parijs (Opéra-Comique) op 3 maart 1875. Bizet zelf maakte het succes niet meer mee. Kort nadat Carmen in première was gegaan, overleed hij op 36-jarige leeftijd aan een hartinfarct. Hij werd begraven op de begraafplaats Père-Lachaise in Parijs.

pdf-50x50

 

 

 

bestellen 2