Toelichting bij “Forest Fantasies”

Componist: W. Carroll
Arrangeur: Hans van der Heide
Ha/Fa/BraLengteMoeilijkheidPrijs (excl. 9 % BTW en verzending)
soort-orkest-blueduration-bluemoeilijkheidsgraad-blueprijs-blue
Ha9 ' 401€ 90
“Forest Fantasies” werd in eerste instantie geschreven als pianomuziek voor de beginnende pianist. Walter Carroll wist, zelfs in de grootste eenvoud, juweeltjes te schrijven voor de piano en liet zich inspireren door gedichten en verhalen over feeën, elfen en dwergen.
Elk van de 9 deeltjes is een muzikaal schilderijtje, met een eigen sfeer en karakter.
In deze instrumentatie, die speciaal is gemaakt voor jeugdorkesten en orkesten uit de lagere afdelingen, komt de fraaie muziek van Caroll eigenlijk nog beter tot zijn recht. Waar Carroll al rekening hield met een niet al te hoge moeilijkheidsgraad voor wat betreft maatsoorten, toonsoorten en ritme, is in deze bewerking ook goed gekeken naar de speelbaarheid per instrument. Vanaf 2012 is het werk geplaatst in het repertorium (5e divisie), waarbij dan minimaal 6 van de 9 deeltjes gespeeld moeten worden.
walter-carrollWalter Carroll (1869-1955) was een Engelse componist en leraar. Hij componeerde veel pianostukken voor kinderen, die geinspireerd waren op de natuur, zoals: 'The Countryside', 'Sea Idylls', 'River and Rainbow' en deze 'Forest Fantasies'. Buiten zijn eigen composities is Carroll waarschijnlijk nog meer bekend door zijn compilatie voor pianostudenten van korte keyboard stukken van J. S. Bach 'First Lessons in Bach for the Piano'. Carroll ging met pensioen in 1934 en stierf in 1955 op 86-jarige leeftijd.

pdf-50x50

 

 

bestellen 2