Toelichting bij “Os Justi”

Componist: Anton Bruckner
Arrangeur: Ton van Grevenbroek
Ha/Fa/BraLengteMoeilijkheidPrijs (excl. 9 % BTW en verzending)
soort-orkest-blueduration-bluemoeilijkheidsgraad-blueprijs-blue
Ha/Fa4 ' 153€ 50
os-justiJosef Anton Bruckner (4/9/1824 – 11/10/1896) was een Oostenrijks componist. Hij dankt zijn roem hoofdzakelijk aan 11 groot opgezette symfonieën (waarvan 9 door hem genummerd zijn en 2 'officieus'), 3 missen waarvan 2 in middelgrote en 1 in zeer grote bezetting, 1 Te Deum, Psalm 150 en 1 strijkkwintet. Hij legde zich voornamelijk toe op de genres symfonie en religieus koorwerk en bereikte hierin grote hoogten. Anton Bruckner schreef veel koorwerken waaronder ook 'Os Justi'. Deze werken lenen zich uitstekend voor het gebruik als inspeelwerk. Os Justi is een motet gecomponeerd door Anton Bruckner in 1879. Het is een Gregoriaans gezang uit de Commune Doctorum en als Introitus uit de Commune Confessoris non Pontificis.
grevenbroek_webTon van Grevenbroek werd geboren te Rotterdam in 1959. Op 10-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste trompetlessen en op zijn 18e begon hij aan een trompetstudie bij John Taber en Peter Masseurs aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In 1984 werd het diploma Uitvoerend Musicus behaald. Daarna behaalde hij in 1990 het praktijkdiploma Directie voor harmonie en fanfare aan het Rotterdams Conservatorium.
Van 1982 tot de opheffing eind 2004 was hij als 1e cornettist verbonden aan de Koninklijke Militaire Kapel te Den Haag. Tegenwoordig is Ton trompettist in het Fanfarekorps "Bereden Wapens" te Vught.
Als arrangeur werkte Ton van Grevenbroek voor de Koninklijke Militaire Kapel en sinds geruime tijd voor muziekuitgeverij "Molenaar Edition B.V."
"Van der Heide Music Edition heeft ook enkele arrangementen van hem uitgegeven, waaronder "Os Justi".
Ton is tevens werkzaam als dirigent, o.a. bij Harmonieorkest Kolping's Zonen te Bergen op Zoom en de Koninklijke Rotterdamse Post Harmonie.

 

pdf-50x50-fa

pdf-50x50-ha

 

 

bestellen 2