Toelichting bij “Recuerdos de Buenos Aires”

Componist: Hans van der Heide
Ha/Fa/BraLengteMoeilijkheidPrijs (excl. 9 % BTW en verzending)
soort-orkest-blueduration-bluemoeilijkheidsgraad-blueprijs-blue
Ha7 ' 302€ 90
recuerdos"Recuerdos de Buenos Aires" betekent 'herinneringen aan Buenos Aires' en neemt de luisteraar mee naar die plaatsen in Buenos Aires, die men gezien moet hebben. Deel I (geïnspireerd op de grote tango-componist Carlos Gardel) neemt je mee naar 'La Boca'. Het pure leven van Buenos Aires is terug te vinden in de kleurrijke wijk La Boca vlakbij de zee. Cultuur, muziek en de beroemde Tango dans smelten hier volledig samen. Met name in de bekende Caminito straat. Dit deel van de wijk is voornamelijk voetgangers gebied. Veel verhalen van de mensen en hun leven worden door middel van straatkunst op de muren en wanden verteld. Her en der bieden kunstenaars met een kraampje hun producten te koop aan en zodra er muziek klinkt wordt er gedanst.
Deel II: de 'Catedral Metropolitana de Buenos Aires'. Hoewel het uiterlijk al meerder malen is aangepast werd de oorspronkelijke kathedraal omstreeks de zestiende eeuw gebouwd. De overweldigende binnenkant van deze belangrijkste katholieke kathedraal van Buenos Aires is grotendeels in het begin van de twintigste eeuw ontworpen. Natuurlijk is hierbij veelvuldig gebruik gemaakt van historische (kunst) voorwerpen. De Alt-hobo en een kerkklok worden in dit deel gebruikt om het heilige en melancholieke karakter van de kathedraal weer te geven. De grootsheid van de kathedraal herkent men als in het midden van dit deel het geheel tot een climax komt.
Deel III (geïnspireerd op de muziek van een andere, grote tango-componist Astor Piazolla): neemt je mee naar 'San Telmo'. In deze oudste wijk van Buenos Aires staat de Tango centraal. Op verschillende plekken is de dans te leren. Het allerleukste om deze dans te aanschouwen is als ‘s avonds de muziek door de straten klinkt en er spontaan een dans ontstaat tussen de bezoekers waar de passie van afdruipt. Her en der in de wijk zijn ook straatartiesten te vinden die de hakken laten klinken op de geplaveide oude pleinen en straten. Verdeeld in de wijk zijn een aantal interessante musea te vinden, antiekwinkels en galeries met opmerkelijke kunst.
Hans van der Heide won met dit werk in 2014 de 2e prijs op de VSM (Der Verband Südtiroler Musikkapellen) Kompositionswettbewerbe in Bolzano, Italië.

Voor meer informatie over de componist, zie "Over ons" op deze website.

pdf-50x50

 

 

 

 

 

bestellen 2