Toelichting bij “Spanish Festival”

Componisten: Reveriano Soutullo, Geronimo Gimenez, Manuel De Falla
Arrangeur: Hans van der Heide
Ha/Fa/BraLengteMoeilijkheidPrijs (excl. 9 % BTW en verzending)
soort-orkest-blueduration-bluemoeilijkheidsgraad-blueprijs-blue
Ha/Fa6 ' 105€ 110
spanish-festivalSpanish Festival is een aaneenschakeling van hoogtepunten uit de Spaanse muziekliteratuur.
De selectie begint met het prachtige “la  Leyenda del beso”, ofwel “de legende van een kus” uit de gelijknamige opera (Zarzuela) van de Spaanse componist Reveriano Soutullo.
Het daarop volgende snelle gedeelte is uit “La boda de Luis Alonso” van Geronimo Gimenez. Deze Spaanse componist en dirigent heeft een groot aantal Zarzuela's gecomponeerd (in de género chico-vorm), waarbij veel gebruik wordt gemaakt van zigeunermuziek. Hij schreef La boda de Luis Alonso in 1897. Gimenez was als muzikaal leider verbonden aan het Teatro Apolo en later aan het Teatro de la Zarzuela in Madrid.
Het langzame middendeel van Spanish Festival is het overbekende “Fandango”, de melodie die voor veel componisten/arrangeurs een uitdaging is geweest.
Danza Ritual del Fuego, ofwel “de vuurdans” , het gedeelte dat volgt, is het overbekende werk van Manuel de Falla. Het is afkomstig uit het ballet El Amor Brujo (de magische liefde) en werd na de première in 1915 in Madrid een groot succes bij veel orkesten en pianisten maar ook danseressen over de hele wereld. 'Spanish Festival' vervolgt tenslotte met een reprise van de inleiding van “La Leyenda” en sluit onstuimig af met de laatste maten van de ”De vuurdans “.

pdf-50x50-fapdf-50x50-ha

 

bestellen 2