Toelichting bij “Television Themes Medley”

Componist: Jerry Goldsmith
Arrangeur: Hans van der Heide
Ha/Fa/BraLengteMoeilijkheidPrijs (excl. 9 % BTW en verzending)
soort-orkest-blueduration-bluemoeilijkheidsgraad-blueprijs-blue
Ha/Fa8 ' 005€ 120
television-themes-medleyIn deze Television Themes Medley hoort u achtereenvolgens:
-The Waltons Theme:
Dit was een Amerikaanse televisieserie over een familie in Virginia gedurende ruwweg de jaren 30 en 40 uit de 20e eeuw. De show werd in Amerika door CBS uitgezonden van 1972 tot 1981, en werd ook in Nederland uitgezonden. De familie, bestaande uit Olivia en John Walton, hun 7 kinderen en Johns ouders Esther en Zeb, wordt gevolgd in hun dagelijkse strijd gedurende de recessiejaren en de Tweede Wereldoorlog.

- The Man From U.N.C.L.E.
Dit is een Amerikaanse actieserie uit de periode 1964-1968. Napoleon Solo en Illya Kuryakin zijn twee agenten van het Verenigde Netwerk Bevel voor Ordehandhaving (in het Engels U.N.C.L.E.: the United Network Command for Law and Enforcement), die tegen het kwaad vechten (hoofdzakelijk tegen een organisatie van slechteriken genaamd THRUSH) en charme, verstand en een oneindig assortiment van gadgets gebruiken.

- Dr. Kildare 
Dit is een Amerikaanse dramaserie die op de Amerikaanse televisiezender NBC werd uitgezonden van 1961 tot 1966 (191 afleveringen). De serie gaat over de dramatische relatie tussen een jonge chirurg-stagiair, Dr. James Kildare, gespeeld door Richard Chamberlain, zijn superieur, en hun patiënten in een fictief ziekenhuis.

- Room 222 
Dit is een Amerikaanse tv-serie in 113 afleveringen uitgezonden tijdens 5 seizoenen (1969-1974). Het is een dramatische komedie die zich richt op de avonturen van de medewerkers en studenten van een middelbare school in Los Angeles, in het bijzonder in klas 222 van het Instituut.
goldsmithJerrald "Jerry" Goldsmith (10/2/1929 – 21/7/2004) was een Amerikaans componist van filmmuziek. Hij is vooral bekend als componist van de muziek bij de televisieseries: Star Trek, The Waltons, Dr. Kildare, The man from U.N.C.L.E, Room 222, Barnaby Jones en Masada en won in totaal vier Emmy awards. Hij tekende ook voor de muziek bij de gelijknamige films. Eveneens van zijn hand is de muziek van onder meer L.A. Confidential, The Mummy, Hollow Man, Total Recall, Basic Instinct, Papillon, Planet of the Apes en Rambo. In 1976 kreeg hij een Oscar voor de muziek van The Omen.
Goldsmith begon op 6-jarige leeftijd met pianolessen. Vanaf zijn veertiende studeerde hij compositie, muziektheorie en contrapunt aan de universiteit van Zuid-Californië. Hij maakte daar kennis met de beroemde filmcomponist Miklós Rózsa, die hem inspireerde om filmmuziek te gaan schrijven en grote invloed had op zijn werk. Goldsmith verdiende zijn sporen ook als dirigent. Hij dirigeerde regelmatig zijn eigen werk bij het London Symphony Orchestra. Zijn zoon Joel is eveneens een bekend componist.

pdf-50x50

 

bestellen 2