Toelichting bij “The last Starfighter”

Componist: Craig Safan
Arrangeur: Ton van Grevenbroek
Ha/Fa/BraLengteMoeilijkheidPrijs (excl. 9 % BTW en verzending)
soort-orkest-blueduration-bluemoeilijkheidsgraad-blueprijs-blue
Ha/Fa2 ' 403€ 60
the-last-starfighterThe last Starfighter is een SF avonturenfilm uit 1984 met filmmuziek van Craig Safan. Hij gebruikte een ongewoon groot orkest met onder andere zes trompetten en zes trombones.
Ton van Grevenbroek bewerkte het ”main theme” uit de film voor Harmonie en Fanfareorkest, waarin het koper, zoals in de meeste avonturenfilms, ruimschoots aan bod komt.
grevenbroek_webTon van Grevenbroek werd geboren te Rotterdam in 1959. Op 10-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste trompetlessen en op zijn 18e begon hij aan een trompetstudie bij John Taber en Peter Masseurs aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In 1984 werd het diploma Uitvoerend Musicus behaald. Daarna behaalde hij in 1990 het praktijkdiploma Directie voor harmonie en fanfare aan het Rotterdams Conservatorium.
Van 1982 tot de opheffing eind 2004 was hij als 1e cornettist verbonden aan de Koninklijke Militaire Kapel te Den Haag. Tegenwoordig is Ton trompettist in het Fanfarekorps "Bereden Wapens" te Vught.
Als arrangeur werkte Ton van Grevenbroek voor de Koninklijke Militaire Kapel en sinds geruime tijd voor muziekuitgeverij "Molenaar Edition B.V."
"Van der Heide Music Edition heeft ook enkele arrangementen van hem uitgegeven, waaronder "The last Starfighter".
Ton is tevens werkzaam als dirigent, o.a. bij Harmonieorkest Kolping's Zonen te Bergen op Zoom en de Koninklijke Rotterdamse Post Harmonie.

 

pdf-50x50-fa

pdf-50x50-ha

 

 

bestellen 2