Toelichting bij “Things”

Componist: Bobby Darin
Arrangeur: Hans van der Heide
Ha/Fa/BraLengteMoeilijkheidPrijs (excl. 9 % BTW en verzending)
soort-orkest-blueduration-bluemoeilijkheidsgraad-blueprijs-blue
Ha/Fa3 ' 003€ 70
thingsDeze oude hit van Bobby Darin werd weer nieuw leven ingeblazen door Robbie Williams en Jane Horrocks (een Engelse zangeres/actrice o.a. bekend uit de hitserie “Absolutely Fabulous”) op Robbie's cd “Swing when you’re winning”.
Dit arrangement is geschreven voor dixielandensemble en Harmonie- of Fanfareorkest, waarbij de solisten uit het orkest gekozen kunnen worden. Alle partijen zijn volledig uitgeschreven. Het stuk kan ook uitgevoerd worden met zang. In dat geval laat u de dixielandpartijen weg. Extra bijgevoegd zijn de partijen voor gitaar (banjo), piano en basgitaar.
bobby-darinBobby Darin, echte naam Walden Robert Cassotto (14/5/1936 - 20/12/1973) was een Amerikaans zanger en songwriter, die zeer populair werd in de jaren vijftig. Hij was thuis in een grote verscheidenheid aan muziekgenres, waaronder jazz, pop en folk. Enkele van zijn bekendste nummers zijn onder andere "Splish Splash", "Dream Lover", "Mack the Knife", "Beyond the Sea", "If I were a Carpenter" en "Things".
Bobby Darin werd geboren in een arm gezin van Italiaanse afkomst in The Bronx, New York. Pas later kwam hij erachter dat hij was opgevoed door zijn grootmoeder en dat de vrouw die hij als zijn zus beschouwde eigenlijk zijn echte moeder was. Op 20 december 1973 overleed hij vlak na een hartoperatie, waarbij twee van zijn hartkleppen werden vervangen. Hij is 37 jaar oud geworden.

 

pdf-50x50-fa

pdf-50x50-ha

 

 

bestellen 2